събота, 7 март 2009 г.

Ishtar-Horchat hai caliptus


една история за живота вътре в нас
Horchat Hai Caliptus

Kshe Ima Bah Ahena
Yafa Utzeira
Mos Az Aha Al Give A Bana Hahait

Halfu Haavivim
Hatzi Meah Avra
Vetaltalim Halchu Ciba Beintaim

*Aval Al Hof Yarden
Kemo Meumal Lo Kara
Ata Adumia
Vegam Ota Ata Horad

Horchat Hai Caliptus
Hagesher Lasira
Vereah Hamaluah Al hamaim

Bashebil Hine Yoredet
Edat Hatinoqot
Hem Bayarden Irsha Shebu Ragtaim

Elu Hatinoqot
Kbar Lambu mispor
Ish Mihanearim
Oshim Mishunaim

Графики/Simplicissimus/

Heinrich Kley /1863-1946/Фон

Много е важно как ще погледнем на композицията в нашата снимка, могат да се получат доста сполучливи попадения, като тези на професионалистите:Реклама от Carioca

Румънското студио Carioca Studio от Букурещ работи за много световно извесни рекламни агенции. Негови клиенти са Nestle, Kraft Foods, Snickers, Toyota, Danone, Hyundai, Renault, Vodafone, Orange, SONY, Murfatlar, Dacia, Mercedes, Romtelecom, Yamaha, WWF, Honda и много други.петък, 6 март 2009 г.

Стълба в небето


фотография Антон Чекалин.

Антарктида. Станция Новолазаревска, оазис Ширмахер. Водосборен кладенец, потопен направо в ледника на дълбочина 5 метра. Светлината минава през дебелите вековни ледове насищайки се със синева и ледът буквално свети, създавайки невероятни ефекти.

Свят -арт различен...

by Denis Zilber
Бостън до Бел


"Мъж на около 43 години,наричащ себе си Джошуа Коперсмит, е бил арестуван за опит за изнудване на невежи и суеверни хора, демонстрирайки им устройство, което както той твърдял предава човешки глас по метална жица. Той е нарекъл това устройтво телефон- очевидно, за да подражава на думата"телеграф" и да завоюва доверието на тези, които са запознати с успеха на този апарат.
Добре информираните хора знаят, че да се предава човешки глас по жица е невъзможно-само посредством точката и тирето, както е в морзовата азбука.
Заслужава адмирации оперативността на полицията, задържала мошеника. Ние се надяваме, че бързото наказание на престъпника ще послужи за урок и на другите шарлатани, които се опитат да излъжат нашите доверчиви съграждани."
Boston newspaper, 1865, quoted by Edison's assistant Francis Jehl in Menlo Park Reminiscences, 1937 /via futilitycloset.com/

Идея за паркингJOHN MACDOUGALL/AFP/Getty Images