събота, 14 февруари 2009 г.

Бягство...от реалността


© D.Tchernishov
винаги може ба бъдеш различен....

Намерена е мумия на възраст над 2600 години


Голяма гробница са открили археолози в египетската пустиня.В един от саркофазите учените са намерили прекрасно запазена мумия погребана там преди 2600 години. Египетските археолози са отваряли саркофазите в разкритата преди няколко дена гробница и в един от тях откриват мумия от времето на 26-тата династия.
Освен това учените отварят един от дървените саркофази и намират в гробноцата около 30 мумии. Очевидно това погребение се отнася към различни епохи. Възрастта на някои от мумиите е на повече от 4000 години.
Гробницата се разполага в Саккар на запад от стъпаловидната пирамида на Джосер, която се смята за една от най-старите пирамиди.Тя е място на погребение на фараони и членове на семействата им още от Първата и Втората династия. Там са били погребани високопоставени чиновници.
"Ройтерс"

петък, 13 февруари 2009 г.

Най-скъпата вода в света...лекува


Хората плащат за вода всеки ден въпреки, че тя е достъпна и безплатна в много краища на света.Kona Nigari - е най-скъпата вода в света. Тъй като ние плащаме за водата, защо да не платим много повече за нея?
На това е основана философията на японците, в страната на изгряващото слънце, там вече процъфтява огромен бизнес на скъпия концентрат от опреснена морска вода, добивана от дълбините на океана недалеч от крайбрежието на Хаваите.
Водата носеща името Kona Nigari се продава на цена 33.5$ за бутилка от 0.06л. Необходимо е тя да се разрежда с обикновенна вода. Твърдят, че пиенето на получената вода помага за отслабване, намаляване на стреса от ежедневието, подобряване тена на кожата и храносмилането.
И очевидно тази Хавайска морска вода е особенна-хората плащат за Kona Nigari много повече отколкото за аналогични концентрати, получени по крайбрежието на Япония.

Рогата "валентинка"

style="border:0px;float:left;paddinx
В Япония се роди теленце със сърце на челото.Необичайният бъдещ бик се появи на бял свят в навечерието на Свети Валентин. На челото на новороденото има ярко бяло петно във формата на сърце.
Мълчуганът е само на две седмици , но е станал вече знаменитост в страната на изгряващото слънце, името му е Ха-тян , което в превод означава"сърце". Стотици хора бързат към фермата, която е само на 40 км от Токио, за да видят "бичето валентинка".
Собственикът на фермата, в която се е родило необичайното теленце се надява, че някой, ще иска да го купи като подарък за деня на влюбените. Според него това може да бъде туристическа фирма или зоопарк.Ако това не се случи Ха- тян,ще бъде заколен заедно с неговите събратя.
РИА Новости

четвъртък, 12 февруари 2009 г.

Хлябът-неприятни асоциации

Какаво не правят хората за пари? Сигурно отговорът е малко неща,и то не защото не искат , а не могат. Малко са нещата от които не се изкарват пари, не че мога да се сетя за такива. Лошо е когато няма прегради за това, как печелят парите си. Използвайки страха и минавайки по-далече стигайки дори до ужаса, прекрачвайки границата...Представете си да правите асоциация между хляб и убийство или смърт... да има и такива извратени хора. Както са казали мъдрите хора- трябва да знаем какво съществува по света, за да може да се изненадваме по-малко. Човек е комерсиално животно, което може да "роди" толкова немислими и невъобразими неща....
Източник:http://prikol.i.ua






Робуваме ли на "етикети"?


Прави впечатление, че най-голямо внимание обръщаме не на необичайни неща или на нови думи, които не познаваме, а на "смляна информация", като "най-полезната храна", "най-новите филми", "Мадона идва на 29 август" и подобни побликации...Блоговете би трябавало да се развиват , като техните притежатели, да се "учат" едни от други, да споделят мисли, да разменят нови идеи.
Трудно може да се открие, както всички казваме "топлата вода"- тя е вече част от ежедневието ни.Трябва ли всичко да е свързано само с новини, които не могат да накарат мозъка ни да мисли? Гласуването с отрицание на поезията или мислите на друг, само за да покажем своят негативизъм и превъзходство- да направим по непопулярна статията на друг. Това обаче не е точно така, няма как да превъзхождаме опонент, който не стои срещу нас и няма как да ни отговори.Всеки има нужда от внимание и го получава от хора, които забелязват него и качествата му.
Разсъжденията или стиховете са част от моментното състояние на автора им и те малко или много са част от личността му, което е знак да уважаваме достойнството и правото да се изразява мнение. Уважавайте човека изразил - себе си!

сряда, 11 февруари 2009 г.

Карнавалът- петият сезон в годината

"Дни на безразсъдства и палуване"-по извесно като карнавал.
Ентимолозите превеждат думата"карнавал" -като я свързват с месни продукти, които обикновенно са на празничната трапеза. В Италия- карнавал се превежда като "месояд". Други считат, че тази дума има и друго значение, свързано с каляска кораб-Carrus Navalis. Действително има такова празненство модел на кораб на колела, на който се разгръщат основните ритми и ритуали. Да се организира подобно грандиозно шествие никак не е лека работа- избира се Крал на карнавала, правителство и други не по малко важни персони. Храната приготвена в тези празнични дни е изключително калорична- това е така , заради това, че следват пости. Преди всичко се приготвя печено свинско и овнешко, а също всевъзможни тестени изделия.
Карнавалът си има своя "карнавална етика"- не се зачитат правилата за поведение и всичко се прави наобратно.До настъпването на петия сезон в годината карнавала- остава малко.....:))))
БЕЛГИЯ и ХОЛАНДИЯ
От 26 до 28 февруари - гр. Бенше/Binche/ е наречен град на карнавалите.Чест е за всеки местен жител да е в костюм на шут.В последния ден на карнавала"Mardi Gras-мазният вторник" участниците се замерят с портокали.Ако те улучат се счита за добро предзнаменование.
Маастрихт/26-28февруари/организира се специален детски карнавал, холандците обичат в този ден много шума, наполовина пълно с вода гърне покрито с опъната свинска кожа наподобяващо барабан.Това е начин да изгонят злото...


Майнц-ГЕРМАНИЯ/26-28 февруари/, изпълнява се народен танц"кераус". Провеждат се множество балове-детски,кралски, международни. Най-оригинални се тези с хиляди торти,музи и сребърни рози.Такива са в Берлин, Франкфурт



ШВЕЙЦАРИЯ/23февруари/ в Люцерн- 5 часа сутринта изстрел от топ обявява началото на карнавала с фенери.

ПОРТУГАЛИЯ/5-28февруари/ в Лисабон или /25-28 февруари/о. Мадейра. По времето на карнавала, се танцува много самба.

ВЕНЕЦИЯ/14-24февруари/ Карнавалът е бил забранен и отново се е възродил през 1979г. С официален сайт

;;;;

;;;;

Кьолн-ГЕРМАНИЯ /23февруари-1март/. Тогава се избират три основни персонажа-принц, селянин и прекрасна девойка, за един ден властта в града принадлежи на тях. Жените режат вратовръзките на мъжете/обикновенно са картонени/. Местните се хвърлят на врата на първия срещнат, правят мръсотии. Кулминацията е на 27 февруари "бесния понеделник" тогава става дълга процесия около 7 км начело с Арлекин, всеки може да се прибере с бонбони и цветя, които се хвърлят по време на карнавала.


;;;;

;;;;

с. БЕЛМОНТ-Германия

НИЦА/11-28 февруари/, а цветния парад е /11,28,21,25 февруари/


;;;;

;;;;

САНКТ ПЕТЕРБУРГ през 2006...

;;;

;;;;

;;;;

;;;;

Храната може и да е изкуство...

Ако започвате деня с такива филийки, какво бихте казали?

Ти биха изкушили всеки
Ако кората на диня можеше да не се изхвърля, юяхме ли да я погледнем така...

я....бълки

грахчетата са толкова добре в "къщичката си"

пускали ли сте плодове във вода

дори и само портокал

правили ли сте си вкусен натюрморт

не ви ли се ядат ягоди?може би с мляко

а грозде, излязло току що от картината на стената?

Един друг поглед към месото

салатата като букет божури

купичка череши...

погледнете на киви по друг начин

можете да опитате на нарисувате...

и това

поне се насладете на...

всички нюанси на зеленото

добавете и малко жълтичко

знаете ли как се аранжира

изберете си коктейл

или този

и накрая може да си подарите нещо като букет от зеленце