сряда, 19 май 2010 г.

Доверчивост...


Интересно е да се проследи историята на диетите- екстравагантните способи на отслабването
1727 година
Томас Шорт e написал трактат "Причини и следствия от пълнотата", в който е споделил мнението си, че пълните хора живеят около блатата. И препоръчвал на желаещите да отслабнат да се преместят на места със засушлив климат.
1880 година
По времето на "викторианската анорексия". Жените буквално моярт себе си от глад, за да придобият аристократична бледност, която подчертавала тяхната женственост и духовна чистота.
1820 година
Байрон препоръчва оцетна диета. За изчистване на организма се предлага да се пие много оцет и вода/ странични ефекти повръщане и разстройство, които спомагали за отслабването/.
1903 година
Хораций Флетчер известен като "Великият предъвквач" разказва за загубта на 20 кг излишно тегло. Всяко парче храна се дъвче по 32 пъти броят е заради количеството зъби и след това го изплюва. Същостта на диетата е организма да вземе всичко най важно но да не се натоварва с баластните вещества.
1925 година
Лъки Страйк предлагат цигарената диета. Вместо бонбон вземи цигара.
1928 година
Мазната диета на инуитите/ ескимоски племена/- сурова риба, месо на рак и китова мас. Плюс зеленчуци и плодове.
1930 година
Сапун за отслабване Fatoff - измийте мазнината стоейки под душа.
1954 година
Паразитите в стомаха. Човек погълнал глисти, които живеят в организма му и се хранят от неговата храна. След това те биват убити и излизат с изпражненията.
1960 година
Диета "Спящата красавица". Сънят за няколко дена, помага да не се храниш, а и следователно не напълняваш.
1970 година
Диетично средство от рог, копита, сухожилия и кожа, кости и други странични продукти в кланницата. 400 калории на ден. Минимум 58 души пили тази чудодейна напитка са получили сърдечен пристъп.
1980 година
Психична диета, която довежда човек до състояние на хармония и равновесие с околната среда. В това състояние, човек не се нуждае от храна, вода и сън/ странични ефекти силно обезводняване/.
2000 година
Цветна диета.Човек носи сини очила заради които храната не изглежда вкусна и апетита се намалява.
2000 година
Зашиване на хрущял на вътрешното ухо. Акопунктура, която задейства онези точки които намаляват апетита/ странични ефекти инфекции и намаляване на слуха/.
2000 година
Памучна диета. Когато вие искате да ядете гълтате памучно топче напоено с желатин. Високото съдържание на целулоза + пълен стомх при нулева калоричност.