петък, 11 септември 2009 г.

Как изглеждат 7-те смъртни гряхa?


"Седем смъртни гряха"

от ляво на дясно:
Похот (Luxuria)
Лакомия(Gula)
Униние (Acedia)
Гордост (Superbia)
Завист (Invidia)
Алчност (Avaritia)
Гняв (Ira)

понеделник, 7 септември 2009 г.

Дължината е важна....


Модата на островърхата обувка- poulaines — нос на кораб, през 14 век я въвеждат рицарите, подчертавайки с това разликите в обществените слоеве. Дължината на островърхите обувки е била строго регламентирана: принцовете носили обувки с дължина на носа 2.5 от стъпалото, дворяните с дължина 2 пъти от стъпалото , рицарите 1.5 с дължина на носа от стъпалото, гражданите 1 с дължина на носа от стъпалото и простолюдието 0.5 от стъпалото.
Рoulaines е била символ на флирта. По времето на официални вечери, тя е начин да предизвика желаната реакция от страна на дамата, стояща на противоположната страна на масата.
Църквата виждала в тази обувка заплаха за благоприличието. Освен това неудобно било да се застава на колене по време на молитва.Затова обувката с такава форма е била наречена - "нокът на Сатаната" и е прокълната от Ватикана.Смятало се, че чумата е наказание за тези обувки и техните притежатели.

Разпределение на ролите:))))

неделя, 6 септември 2009 г.

Добавете щрих

Когато добавим щрих към заобикалящата ни среда можем да променим целия смисъл на първоначалния обект.
Това малко прилича на айкидо-да не се противопоставяш на силата със сила, а съвсем малко да измениш посоката на енергията.








Ето как...


Оказва се, че въпреки общоизвестната версия гениалният холандски художник Винсент Ван Гог не си е отрязал сам ухото с бръснач в пристъп на безумие. То е било отрязано при свада с приятеля на Винсент- великия френски инпресионист Пол Гоген.
През декември 1888 година Пол Гоген е бил на гости на Ван Гог в град Арл във Франция. Избухнал скандал между тях заради проститутка на име Рашел, като и единия и другия са искали нейното внимание. Пияният Ван Гог се нахвърлил към Гоген. Французинът (който е бил много добър фехтовач)извадил рапирата, замахнал с нея и съвсем случайно орязал лявото ухо на приятеля си. В страха си бяга и хрърля рапирата в реката, а Ван Гог се връща при Рашел, и и поднася своето окървавено ухо и заспива.
На следващия ден двамата дали показания в полицията. Ван Гог мърморел нещо под носа си, а Гоген расказал за версията с бръснача.