четвъртък, 4 февруари 2010 г.

Marshmallows test


Знаменитият тест на Мишел Валтер.
На 4 годишно дете се дава малко лакомство, след това му се казва, че експериментаторът има спешна работа и ще се върне след няколко минути. На детето се предлага избор: да чака 20 минути и да получи не едно, а две лакомства, или да го изяде веднага, но второ няма да получи.
Обикновено 4 годишните деца могат да се противопоставят на съблазънта, около 3 минити. 30% са съумели да издържат целия срок и да спечелят второ лакомство.
Впоследствие Мишел изследвал, как всички тези деца се различават навършвайки 18 години. Тези, които са изтърпели изпитанието са били по успешни в учението и в живота. И средно в контролния тест са спечелили 210 бала повече.

Ключ подходяш за множество врати


Законодателството на Ватикана е било приведено в съответстие с италианското през 1929г и от тогава не е променяно. И в сексуално отношение на това свято място може да се вспъпва на 12 години.
За другите държави по отношение на хомосексуалната връзка има имфо в таблица

сряда, 3 февруари 2010 г.

Странните вещи....


Амулет против зъбобол (Великобритания, началото на 20 век)

Макет за студенти медици, изучаващи свързването на костите(Италия 17 век)

Инхалатор (Великобритания, краят на 19 век)

Детски беберон (Великобритания, началото на 19 век)

Клизма (Великобритания, средата на 19 век)

Викториански слухов апарат (Великобритания, 19 век)

Шапчица за корекция на клюмнали уши (Великобритания, началото на 20 век)

вторник, 2 февруари 2010 г.

Египет...


фрагмент от гробницата на Рамзес VI

Toва е достатъчно лошо копие с фрески на релефа от погребалната камера на Рамзес VI.

Изображението е в разрез на вечната клепсидра- воден часовник от друг свят, отчитал времето на новия денонощен цикъл, сътворено от предвечното божество- "Тези, които поглъщат часовете", стоящо в центъра. По стените на клепсидрата- богини символизиращи часовете на нощта, при това по големи- нощните часове на зимата, а миниатюрните- нощните часове на лятото. От фалоса на божеството се ражда слънчев младенец -новият ден. Така изглежда в оригинал,а не както е по материалите на напольоновските експедиции: