четвъртък, 1 април 2010 г.

При тях всичко е свято...


BBC пише, че всички известни "пояси на верността" са били произведени в началото на 19 век. Въпреки, че нееднократно се споменават в различни балади от 16 век- това е повече от поетична метафора. Сега Националния музей на Германия, Музей Клюни, Британския музей или отстраняват поясите на верността от своите експозиции или поправят датата на тяхното създаване.

Металните пояси са започнали да влизат в употреба в началото на 19 век с цел да се избегнат сексуални домогвания на работното място. Освен това лекарите са ги предписвали на своите деца, за да не маструбират.

Сладострастие


Фаулз пише, че английските жени не са носили нищо под полата си до началото на 19 век. Извън зависимостта от тяхното социално положение. Англичанките са започнали да носят бельо много по-късно от французойките и италианките, същото се отнася и до английските мъже.

Самотно корабче



В средата на миналия век- средностатистическият американец е имал 3-ма близки приятели. Сега тази цифра се приближава към 1.5....
Нека подарим настроение на най-близките си хора, направете така усмивката да е винаги с тях.

сряда, 31 март 2010 г.

Психоактивни алкалоиди



Берлински музей. Жена предлага на мъж плод на мандрагора. Тези плодове са използвани като силен халюциноген, без да споменем , че след употреба на корените и, е възможно да загубите паметта си и дори живота си.
14.Рувим отишъл по време на жътва на пшеницата и намерил мандрагора в полето и я е донесъл на Лия /майка му/. И Рахил казала на Лия:" дай ми мандрагора от сина ти.
15.Но тя и казала:" нима ти е малко да завладееш моят мъж, че се и домогваш до мандрагора на моя син?" Рахил казала:"нека той да легне с тебе тази нощ, за мндрагората на твоя син."
16.Ияков прибирайки се от полето, вечерта Лия го посреща и му казва:"влез в мен, защото аз съм те купила за мандрагората на моя син."И легнал той с нея в тази нощ.