събота, 4 април 2009 г.

Отстъпете назад и погледнете блондинката в очите

Бой с възглавници.....

Колкото и странно да звучи поне на мен, днес е Световният ден на боя с възглавници- това е традиция...

Бой с възглавници или възглавничен бой- разпространен като детска игра, в която могат да играят и възрастни.Представлява по свеому имитация на сражения с ръчно оръжие- в случая възглавничка.Боевете с възглавници често започват децата преди сън в детската спалня, когато възрастните не ги виждат. Преди възглавниците са се разкъсвали и от тях са политали хиляди перца, сегашните не могат да доставят подобна радост.





Фотографии: loupiote (Old Skool) @ Flickr, Andy_on_Flickr) @ Flickr, kapshure @ Flickr, everyday_i_live @ Flickr, juicyrai @ Flickr, François Lafite @ Flickr, philippe leroyer @ Flickr.
Боят с възглавници е традиция, която се е зародила в Северна Америка преди няколко години. В определен ден стотици, а понякога и хиляди хора прииждат в големия градски парк, на плошада или улицата. Целта е да се изтощиш от замахването с възглавницата и перата от нея да изхвърчат-умората идва и от смеха по време на "боя". Няма никакъв дълбок смисъл, хората просто се глязят за свое удоволствие.Истина е , че никой не познава другия, но след час два, възниква чувство на небивало единение- все едно са на парти със стари приятели.

Тази година световният ден на боя с възглавници е обявен за 4 април. В него участават:Бостън, Вашингтон, Чикаго, Детройт, Денвър,Ню Йорк, Хюстън, Индианополис, Лос Анжелис,Ричмонд, Орландо, Сиатъл, Сент Луис, Каракас, Валенсия, Будапеща, Кейптаун,Лондон, Стокхолм,Лисабон, Миазаки, Монпеле, Монреал, Квебек, Ванкувър, Падуа, Порто Алегре, Сан Пауло, Сидни,Виена. Сан Франциско-там боя с възглавници е на св. Валентин. Има и правила:
— Възглавницата да бъде голяма и мека/задължително/-за да не боли и да се къса по лесно.
— По време на боя не трябва да си усърден- възглавницата не трябва да се ползва са съревнование-това е забавление.
— Боят започва точно в определен час и завършва, когато участниците се уморят или възглавниците се скъсат.
— След боя е добре да почистите своя пух.
— Колкото повече хора се съберат, толкова по добре. Ако има стотици хора, включват се и медиите, а ако са няколко хиляди ще има шанс за световен рекорд!
МОЖЕТЕ ДА СИ ОРГАНИЗИРАТЕ МАЛКА СЪБОТНА БИТКА В КЪЩИ!!!!

петък, 3 април 2009 г.

Аз последна разбрах....


Изменението на дизайна на банкнотата е интересна комбинация от политическите събития -избирането на първия чернокож президент на Америка и вече различно изглеждащата банкнота.Всеки може да си направи различни асоциации по този повод, тази е една от многото. Факт е това , че банкнотата е изглеждала по различен начин.

Конструктивизъм/деконструкция?

Въображението ни е твърде ограничено.Не мислите ли? През живота си натрупваме образи, които по някаква причина остават в спомените ни. Когато опитваме да измислим нещо ново, комбиниреме тези образи и така може да се получи нещо подобно на онова, която някога сме виждали....Тези образи могат да се наричат въображение. Дори и да си живял в еднакви условия с друг човек- то той би комбинирал тези късчета в "различна мозайка".И то само ако приемем, че той е запаметил същите образи. Обикновенно подреждаме тази мозайка в модели, които вече сме виждали с малки изменения или ги пренареждаме така, че да изглеждат странни.
Показателни са работите на Ulisse Aldrovandi в Monstrorum historia cum Paralipomenis historiae omnium animalium

Дали може да се измилсли дори и теоретичен модел за генериране на нещо непознато и напълно ново....?







четвъртък, 2 април 2009 г.

Бъдете добри с животните!


Можете да си осиновите едно от тези животни- научете повече

Красота и героичност....!?


Kакво мислите е това?-Корсет- сега да не кажете, че жените са толкова суетни, че дори прибягват до мазохистични методи, за да привлечат вниманието на другия пол. Не е точно така-подобни корсети били носени и от мъже, по точно военни- за да придобият по героична осанка/Англия и Франция/.
Когато за първи път видях това реших, че това е някакъв уред за мъчения, не се шегувам-но когато помислих, основната идея е била да се харесваме повече. Колкото и да отричаме, се съобразяваме с околните, и да не си признаваме искаме колкото се може повече от непознатите за нас да ни помислят за симпатични.....когато ни видят за пръв път.

Какво е това?

Изобретателят на картечницата "Максим" -Хирам Максим, явно се е чуствал виновен, за това се е постарал да поправи кармата си с ново изобретение- "лула на мира" видно от снимката.

За какво според вас се е ползвало това в кутията?
отговорът-инхалатор за лечение на астма и бронхит, използвал се е за лечение на отровени с газ войници.

Погледни около себе си...

Agim Sulaj







http://www.agimsulaj.com/index.shtml

сряда, 1 април 2009 г.

Най-лошата работа на света

Помислете когато се оплаквате от работата си, и си спомнете тези кадри. Хора, като Ramesh Sahu работят почиствайки канализации, това носи огромен риск за неговия живот и колегите му, както и за техните семайства. Ето какво му се налага, за да осигурява прехраната на семейството си. Това е нещо, което той е приел като част от живота си и по своему го е преодолял.
Фото: EPA






Запечатани моменти....

Работата на фотографа I Dani не просто работа, това са истински творчески находки… Не може да ви изненада липсата на сюжети, самите модели и тяхната младост, навяват усещане за детска наивност...която омайва....вниманието се насочва към обекта, а не към фона.