събота, 4 април 2009 г.

Бой с възглавници.....

Колкото и странно да звучи поне на мен, днес е Световният ден на боя с възглавници- това е традиция...

Бой с възглавници или възглавничен бой- разпространен като детска игра, в която могат да играят и възрастни.Представлява по свеому имитация на сражения с ръчно оръжие- в случая възглавничка.Боевете с възглавници често започват децата преди сън в детската спалня, когато възрастните не ги виждат. Преди възглавниците са се разкъсвали и от тях са политали хиляди перца, сегашните не могат да доставят подобна радост.





Фотографии: loupiote (Old Skool) @ Flickr, Andy_on_Flickr) @ Flickr, kapshure @ Flickr, everyday_i_live @ Flickr, juicyrai @ Flickr, François Lafite @ Flickr, philippe leroyer @ Flickr.
Боят с възглавници е традиция, която се е зародила в Северна Америка преди няколко години. В определен ден стотици, а понякога и хиляди хора прииждат в големия градски парк, на плошада или улицата. Целта е да се изтощиш от замахването с възглавницата и перата от нея да изхвърчат-умората идва и от смеха по време на "боя". Няма никакъв дълбок смисъл, хората просто се глязят за свое удоволствие.Истина е , че никой не познава другия, но след час два, възниква чувство на небивало единение- все едно са на парти със стари приятели.

Тази година световният ден на боя с възглавници е обявен за 4 април. В него участават:Бостън, Вашингтон, Чикаго, Детройт, Денвър,Ню Йорк, Хюстън, Индианополис, Лос Анжелис,Ричмонд, Орландо, Сиатъл, Сент Луис, Каракас, Валенсия, Будапеща, Кейптаун,Лондон, Стокхолм,Лисабон, Миазаки, Монпеле, Монреал, Квебек, Ванкувър, Падуа, Порто Алегре, Сан Пауло, Сидни,Виена. Сан Франциско-там боя с възглавници е на св. Валентин. Има и правила:
— Възглавницата да бъде голяма и мека/задължително/-за да не боли и да се къса по лесно.
— По време на боя не трябва да си усърден- възглавницата не трябва да се ползва са съревнование-това е забавление.
— Боят започва точно в определен час и завършва, когато участниците се уморят или възглавниците се скъсат.
— След боя е добре да почистите своя пух.
— Колкото повече хора се съберат, толкова по добре. Ако има стотици хора, включват се и медиите, а ако са няколко хиляди ще има шанс за световен рекорд!
МОЖЕТЕ ДА СИ ОРГАНИЗИРАТЕ МАЛКА СЪБОТНА БИТКА В КЪЩИ!!!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар