четвъртък, 12 февруари 2009 г.

Робуваме ли на "етикети"?


Прави впечатление, че най-голямо внимание обръщаме не на необичайни неща или на нови думи, които не познаваме, а на "смляна информация", като "най-полезната храна", "най-новите филми", "Мадона идва на 29 август" и подобни побликации...Блоговете би трябавало да се развиват , като техните притежатели, да се "учат" едни от други, да споделят мисли, да разменят нови идеи.
Трудно може да се открие, както всички казваме "топлата вода"- тя е вече част от ежедневието ни.Трябва ли всичко да е свързано само с новини, които не могат да накарат мозъка ни да мисли? Гласуването с отрицание на поезията или мислите на друг, само за да покажем своят негативизъм и превъзходство- да направим по непопулярна статията на друг. Това обаче не е точно така, няма как да превъзхождаме опонент, който не стои срещу нас и няма как да ни отговори.Всеки има нужда от внимание и го получава от хора, които забелязват него и качествата му.
Разсъжденията или стиховете са част от моментното състояние на автора им и те малко или много са част от личността му, което е знак да уважаваме достойнството и правото да се изразява мнение. Уважавайте човека изразил - себе си!

2 коментара:

  1. Добър ден,
    Това е въпрос на възпитание.
    От първите месеци на детето.
    Преди години позната ми показа как възпитава децата си : заедно с група майки, които всеки ден се събираха в градинката пред Народния театър, София. Там тези деца играеха сред себеподобни. Групата не допускала "непроверени".
    Всяка от майките показваше нещо добро на децата.
    Тези достойни хора създадоха достойни хора.
    Ако човек не е уважаван не може да уважава.
    Владимир Йосифов

    ОтговорИзтриване
  2. Така е, но и обществото възпитава, няма как да не се съобразиш с неписаните правила в него.За да може да има повече, както се изразихте -достойни хора.

    ОтговорИзтриване