
Мангостин- Кралицата на тропическите плодове-Пътешественикът посетил Тайланд през 17 век описва мансготина, като “ сърце на бик” заради формата и размера му, обвивката е много тънка, а сърцевината, която аборигените наричат “мангут” напомня крем изключително приятен на вкус.
Плодът се състои от няколко части, като минимум са три, но обикновенно са 5 или 6 сърцевината е бяла сладка и ароматна. Вкусът нещо средно между праскова и грозде.Счита се, че тайланското и английско название “мангостин” е произлязло от малайзийската дума manggusta.
Хубавият мангустин е голям плътен на пипане , сух, трябва да не са напукани за да не са презрели. Внимателно трябва да се разреже за да не се засегне сърцевината.
Няма коментари:
Публикуване на коментар