вторник, 3 февруари 2009 г.

Дреболийките...


Несъзнателно, когато погледнем някого- непознат или познат, се вглеждаме в подробностите.Това са малки дребни неща, които привличат вниманието. Може да са обеците, които са ни харесали или са били твърде големи и фрапиращи, интересна комбинация в облеклото и аксесоарите, учудващо добро съчетание на цветове, или омайващ аромат на нов парфюм.
Първото впечатление винаги е от вида на човека срещу нас, то се допълва и от нашия собствен вкус към детайлите и как той се отразява в това , което виждаме.
Несъзнателно подхождаме с усмивка, когато се впечатлим от нещо малко, или сме неоправдано взискателни и придирчиви, когато не възприемем малка дреболийка, която според нас не е на мястото си.
Няма как изцяло да се абстрахираме от сетивните си възприятия, затова сме се научили да формираме, благодарение на тях- първата емоция свързана с този човек. Винаги може да променим тази неясна представа за себе си, като направим нещо необичайно, мило и от сърце- така както сме го почуствали за момента.Например, когато отиваме в офис , където познаваме само един човек, може да занесем малко плодове или сандвичи, без повод само за добро настроение.Допълнено с нашия собствен чар, ще си спечелим приятна компания на все още непознати хора.

Няма коментари:

Публикуване на коментар