неделя, 12 април 2009 г.

Рисунки с молив...

Виталий Щукин е художник, който не може да ни остави безразлични. Колкото и технологиите да отнемат от времето ни, за да ги опознаем и да се научим да работим с тях, има неща, които няма как да не ни заинтригуват.

Можете да погледнете в очите всяка една негова творба и ще усетите присъствието на жив човек, поне с мен беше така.

Каквото и да кажете тези ескизи имат особено излъчване, не заради това, че придават емоция на извесна личност, а заради усещането за близост, което създават...

Запазена е сякаш някаква част от блясъчето в погледа на всеки персонаж.

Молив- не е ли изумително, какво може да се постигне с графит в ръцете на подобен художник.








34 коментара:

  1. Изумително! В първия момент помислих, че това са снимки.

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесни рисунки! Тук са рисунките на любимите ми актьори! Изкуството никага не може да ме остави безразлична.

    ОтговорИзтриване
  3. И aз се впечалих, но това е когато имаш талант....

    ОтговорИзтриване
  4. Действително са невероятни :)

    ОтговорИзтриване
  5. Човешкото лице може да нарисува всеки с малко практика. Да вдъхне на нарисуваното живот, обаче е нещо изключително. Рисунките са по-въздействащи от повечето снимки,които съм видял на тези актьори.

    ОтговорИзтриване
  6. Художник съм. Прочетох коментарите преди мен, всички са се хванали на въдицата като шарани. Това са обработени моментални снимки и всеки художник ще ви го каже. Нямат нищо общо с истинското рисуване - откъдето и да ги погледнаеш все са си снимки.

    ОтговорИзтриване
  7. Съжелявам че ще ви разочаровам, но това не е това което мислите че е ,а именно не е рисувано от човешка ръка с молив .....,но е все пак добре е станало !

    Виталий Шчукин е роден през 1962 г. в град Пенза, Русия. След университета работил като лекар в ИЦУ. Сега е администратор в детска болница. Неговото хоби е - дигитална живопис и графика. Той обича вода и след няколко години той учи да имитират тази техника на компютър. При създаването си работи с Photoshop CS2 и Plannshet Wacom.

    ОтговорИзтриване
  8. Красиви, изящни, по-добри от истинските...а май се оказват доста измамни...заблуда, като за много други неща в живота...

    ОтговорИзтриване
  9. излъчват чувства, невероятно е :)

    ОтговорИзтриване
  10. Не съм специалист и ако вие, като художници знаете как се правят такива творби, не мога да споря с Вас, извинявам се, ако смятате, че това е заблуда от моя страна. Пише, че това е работа на Щукин, но не пише, че е дигитална графика, а работа с молив.

    ОтговорИзтриване
  11. Чак сега виждам отговора ти...не съм искала да кажа, че ТИ заблуждаваш - извини ме, ако ти е прозвучало така...аз също много им се радвах...а после прочетох мненията на професионалистите...и ми докривя...

    ОтговорИзтриване
  12. И на мен ми стана криво, обикновен потребител съм- няма как да имам професионален поглед над това което е привлякло вниманието ми.aimee- БЛАГОДАРЯ ТИ!

    ОтговорИзтриване
  13. нямам думи,страхотни рисунки

    ОтговорИзтриване
  14. Това са рисунки!
    Не са обработени фотографии!
    Страхотни рисунки са!

    ОтговорИзтриване
  15. Ако афторът им ги представя,като рисунки а са правени на компютър,лъже първо себе си.Руснаците се оказаха хитрички.Занимавам се с пирография от десетина години,а рисувам от както се помня и си казах,леле този е много по-добър от мен,но вече се съмнявам.Възхищавах се и на пирографията на руснаците,а после попаднах в един техен форум,където един руснак си признава,даже се хвали,че не пипа с ръце пирографа,а компютъра рисува вместо него,че може да вкара каквото си поиска изображение в компютъра и пирографа монтиран на някакъв стан възпроизвежда изображението върху дъската.Не ми стана приятно да прочета това.Аз работя върху една пирография с дни,до седмица,а те могат само за ден да напразят по няколко еднакви копия или различни неща.

    ОтговорИзтриване
  16. chudesni risunki tova sa risunki na liubimite mi aktiori

    ОтговорИзтриване
  17. mno0 qki risunki mnogo me vpe4atliha i az imam talant da risuvam no ne 4ak taka no iskam da se nau4a

    ОтговорИзтриване
  18. ABE SQ TAKA ZABLYJDAVASHTI SA NO SPORED MEN TOVA NE SA RISYNKI A PRERABOTENI SNIMKI :)

    ОтговорИзтриване
  19. ne znam dali sa risuvani s moliv no mi beshe gotino dokato gi gledah

    ОтговорИзтриване
  20. Neverqtni sa!! I az v purviq moment pomislih 4e e snimka no posle...bqh izomena kolko dobre e narisuvano!! BRAVO

    ОтговорИзтриване
  21. тука някойи коментират, че това не са били рисунки а обработени фотографии, според мене са си рисунки ,прерисувани от снимки, обаче не съм сигурен освен молив какъв друг материял е използван. предполагам има креда и въглен, забележете и отблясъците с бяла креда или молив са, картона не е чисто бял а сивкав. да и рисунките са от всякъде фотореализъм, хдожника е страшно добър просто. Един приятел също прерсува почти така 1 към 1 със снимката. И аз рисувам но съм далече от това ниво.

    ОтговорИзтриване
  22. Само специалисти могат да кажа дали са рисувани с молив или не,но факт е,че са много добри!!!

    ОтговорИзтриване
  23. хубави са, но са като "дигиталните" домати, които се продават на пазара.

    10001010111001101001001001101010

    ОтговорИзтриване
  24. определено и аз мога да рисувам но си не и по този изумителен начин
    браво никога не съм виждала толкова добри и красиви рисунки

    ОтговорИзтриване
  25. WoW. Адмирации за художника!!! Много реални образи.

    ОтговорИзтриване
  26. izvinqvam se no ne smqtam 4e sa fal6ivi.az sam hudojnik i risuvam mnogo blizo do stila,koito pokazvate.ne e nevazmojno!

    ОтговорИзтриване
  27. Макар и да са дигитални,мисля че никак не е лесно да се направят и изисква много работа и опит. Е, ако бяха направени с ръка и молив ....... :)

    ОтговорИзтриване