сряда, 18 ноември 2009 г.

Безвремие във времето.... Кушла

13 коментара:

  1. Чудесни снимки! Поздравления!
    Как не те домързя да идеш до края на България, за да снимаш купа сено?

    ОтговорИзтриване
  2. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря! Заслужаваше си преживяванията, интересно - заради атмосферата, хората, историите, които разказват, необичайните плашила по нивите:)))Това място има дух, и собствен живот-въпреки забравата и отдалечеността си.

    ОтговорИзтриване
  4. Някои хора не можем да го забравим това място, ... мноооого години вече ... Кушла, Тулупана, Остра чука, Юч кая ... 7-ма пирамида, 17-та пирамида ...
    Дано да остане и в теб добър спомен от там!

    Снима ли нещо от Границата? От застават? Каквото и да е!

    ОтговорИзтриване
  5. Не предупредиха ни, че стрелят по който и където...:)))) нямаше желаещи...въпреки, че беше на крачки. Да необикновенно беше, красиво...За жалост не съм посетила другите места, които изброяваш.

    ОтговорИзтриване
  6. Шегували са се ... ;-)
    Има още по-замръзнали във времето места там. Едни отдалечени къщи, имаше една стара караджейка(воденица) с улеи, изкопани в скалите ... абе, чудесии, декори готови за филми за 19 в.

    От Остра чука, при ясно време се вижда чак до морето.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  7. Следващия път, трябва да остане нещо, което още не сме видяли, защото поводът беше Златоград и въстановката на пазарен ден от 19 век.Това беше, като "черешката на тортата".Но сме пропуснали явно много...

    ОтговорИзтриване
  8. Хей, да не би да си от ония, "лудите", дето се кипрят в стари дрехи и участвуват в разни възстановки - я на средновековен пазар, я на битка при Клокотница, или Шипка, или ... или ... абе, разни такива?

    ОтговорИзтриване
  9. Не бях от другите луди, фотографски фотопленер по времето на възстановка на пазарния ден, имахме късмет с времето за снимки. Иначе идеята им е страхотна, не че нямаше луди и от фотографите, дето бяха в носии:)))ето може да видиш доказателство: http://www.facebook.com/profile.php?id=1682154295#/photo.php?pid=2409262&op=1&o=global&view=global&subj=1682154295&id=672252450. Не съм аз както виждаш:)))

    ОтговорИзтриване
  10. Ааа, да ... четох някъде в Нет-а за тоя панаир/пазар, имаше и снимки и статия. Май там повечето са били с театрален реквизит пременени. По-горе имах предвид едни други "луди", които им е кеф да си правят доближаващи се максимално до автентичните за времето си дрехи, аксесоари, оръжия и подобни, и да си участвуват по разни такива възстановки. Ама и така става, още повече, че и за вас, от пленера, е било по-забавно и предразполагащо да търсите мига за запечатване сред подобна живописна тълпа ... отколкото да се мушите по кьошетата и да щракате слънчасали бабички и каталясали хлапета, татковци с телефони и майки с токчета, щъкащи по калдъръма.

    ОтговорИзтриване
  11. Eдинственото, което не направиха да изгонят публиката- имаше глашатай /който беше много колоритен/ имаше боза, имаше кожар, хубавото там е, че са запазени занаятчийските ,или поне автентичните машини за гайтани, които вдигат невъобразим шум, но работят. Правят на ръка цървули, има изтъкани престилки и носии. Дори бяха се постарали да направят на децата търкала, имаше и няколко , които ги бяха нарочили за войници. Идеята е да предизвикат интерес,догодина ще стоят на границата с кучета и на входа на града, ще изработят печати:))) Дърводелецът там е и гайдар, дори в кръчмата "автентично" пееха златоградчани, имат и разкошно въртяно кафе на пясък. Има какво да се направи още, но желанието на местните е голямо. Там сега правят и еко пчелин...много неща са направили , но и не спират с популяризирането им.Дано ти е било интересно:))))

    ОтговорИзтриване
  12. Е, така е, когато нещо освен за кяр се прави и с мерак - получаве се добре!
    Чак ти завидях, че айлякчийската си се шляела по Даръдеренскине сокаце, за кафицана на песъчек ... И се препсувах, че преди години зарязах фотографията.
    Жива и здрава да си, и на още по-хубави пленери да ходиш и още по-хубави снимки да правиш!

    ОтговорИзтриване
  13. Никога не е късно, да я почнеш пак фотографията. Благодаря за пожеланието!

    ОтговорИзтриване