сряда, 2 септември 2009 г.

Дунавско лято-Видин

Влезте в този различен град от тази врата. Разгледайте го след като се стъмни и вижте семейство сови....скрити в камбанарията-летящи безшумно.


Там се намира и синагога- внушителна сграда, която е изоставена. Неприятно усещане когато за пръв път влизаш в храм-различен от християнски е да прочетеш някакви драсканици на хора, търсещи нещо и незнаещи как да изразят мъка или самота.

това е била наистина внушителна сграда с чугунени колони на арките....Когато чух предложението да се разходим до Видин, бях леко учудена, но ме вдъхнови идеята да не повтярям ходенето до морето, а и никога не ми се беше случвало да посетя тази точка на България. Там има едно мини замъче- малка крепост, която разглеждаш сам и се информираш за нея от таблото, което е веднага след входа.Това е вътрешния двор

турски медалион

самотно чадърче....2 коментара:

  1. Върна ме през 1986г.Познавам крепоста и района .Сега изглежда по-добре.

    ОтговорИзтриване
  2. Бяхме решили да пишем глевно писмо, защото искахме да правим нощни снимки на крепостта. Точно в 21.00 часа бяхме там явно часовникът беше назад, и малко след като обикаляхме крепостта се озари от светлина, не точно каквото си представяхме, но пак беше нещо.

    ОтговорИзтриване