вторник, 7 април 2009 г.

Научете се да обичате .....безкрайно.......

Когато си вземаме домашен любимец, не знаем какво ни очаква и в буквален и в преносен смисъл. Моята малка пухкава любов стана моя, когато беше на 19 дни. Беше малка беззащитна топка с две големи очи и малко мокро носле. Сега обаче знам, че той има запазена част в сърцето ми завинаги. Казват, че се учим на много неща, едно от които е да обичаме.Да дадем нещо от себе си, без да чакаме същото от отсрещната страна.

Когато той започна да разбира нещо от това, което го заобикаля, се превърна в малко ходещо любопитство....

както повечето мъже и той си има собствено мнение по въпроса...

Знам само, че в много трудни моменти, колкото и да е необичайно, той е бил начина да се успокоя поне малко и да спра за момент напрежението. Дори и да не вярвате животните усещат, когато сме напрегнати и успяват по своему да помогнат.

Когато си тъжен, можеш да разчиташ на него, да ти се зарадва без да има особенна причина, да ти подаде лапичка за да предизвика усмивката ти. Да те целуне...

Животните ни учат на много, но най важното е-ОБИЧТА- онази чиста и неподправена- те са беззащитни, живеят в свят който не разбират и няма как да контролират. Най-важното нещо е , че те са наппо-добърълно искренни- научих това с течение на годините. Когато имаш животно или животни се научаваш човек.

Важно е да знаем, че те също изпитват вина и дори се извиняват по своему.

Ще видите света през други очи, ако имате такъв подарък като моя.

Бъдете обичани, от такива малки или големи пухкави или гладки сладури.


10 коментара:

  1. Красово плюшено сладурче.Като играчка.

    ОтговорИзтриване
  2. Разбирам те идеално какво изпитваш.Ние си имаме една сладка бигълка,която си взехме като беше на 4 месеца,но въпреки това се привързахме много към нея,а и тя към нас.В същност тя вече не ни е домашен любимец,а член на семейството!
    Желаем ти много приятни емоции с любимата ти животинка!

    ОтговорИзтриване
  3. Да бяхте взели по едно дете да обичате, щях да ви разбера, но да живееш с животно е вън от всякакви хигиенни, морални и етични норми, при положение, че толкова много деца се нуждаят от обич, сигурно сте неспособни да обичате човешко същество, жал ми е за вас...

    ОтговорИзтриване
  4. sashtata puhkava topka - 2-ra podred
    me radva kogato e do men
    ne mogat da ni razberat hora,
    koito ne obichat jivotni

    ОтговорИзтриване
  5. А ти си от онези пичове, които казват какво е редно да се прави, но не го правят. А това правилните норми на живот го запази за църквата или си го говори с многото осиновени деца. Остави хората с животни да им се радват, пък ти хигиената остави на нас. Моят кокер е най-добрия ми приятел. Точка.
    П.С. Ако при хората винаги има личен интерес и дори най-близките могат да те предадат, то при животните това е биологично невъзможно. Ако си спечелил любовта и доверието на едно куче примерно, то това си е до живот...пък и след него ако си отидеш първи!

    ОтговорИзтриване
  6. Моето куче почина преди година и още не мога да се съвзема. Изгубих най-добрия си приятел! Прекарахме най-прекрасните 9 години заедно...

    ОтговорИзтриване
  7. На този дето му е жал за нас, ще му кажа само, че който не обича животните, не може да обича и хората.Неморално е да родиш дете и да го оставиш, но да обичат и децата и животните могат само добрите хора!Децата ми / защото аз обичам и деца, освен животни / пораснаха с кучета и това не само не им навреди, но съм убедена, че се отрази благотворно върху формирането им като хора - те са отзивчиви, състрадателни и лишени от егоизъм. След децата, най-сладкото нещо са благородните, любвеобвилни и предани до гроб малки и големи кучета. Който не го е усетил, не може да го разбере. Жал ми е за него !

    ОтговорИзтриване
  8. Koi kaza,4e niamame deca??? Horata, koito ne mogat da obi4at jiwotni trudno obi4at i 4ove6ko su6testvo.Te sa studeni i egoisti!

    ОтговорИзтриване
  9. Децата не се вземат, те са дар от Бог. Дори и да осиновиш дете, не си го взел то не е предмет, то ще е станало част от сърцето и душата ти. Когато имаш свое- то е второто ти по-добро "аз"-онова, което не може да обичаш егоистично.Колкото до хигиената-това изцяло зависи от хората, и след като не познаваш някого не може да го упрекваш по този груб начин.Който умее да обича, прави го ..., който ти явно не би могъл да разбереш...За жалост има хора като теб, които не умеят да даряват обич...

    ОтговорИзтриване
  10. До анонимния които каза "да живееш с животно е вън от всякакви морални и етични норми".
    Така просто обичате да говорите празни приказки или наистина не сте наясно с думите Морал и Етика?! Аз ви съжалявам! Вас и децата които възпитавате!

    ОтговорИзтриване